Skip to Content

Structuurjunkie lerarenplanner – een geweldige agenda!

Een van de fijnste momenten van het schooljaar is voor mij altijd het voor het eerst in gebruik nemen van mijn nieuwe agenda. Heerlijk: zo’n verse, spiksplinternieuwe agenda die nog helemaal gevuld kan gaan worden! De afgelopen jaren heb ik verschillende soorten agenda’s gehad, maar al een paar keer waren de planners van Structuurjunkie op mijn tijdlijn voorbij gekomen. Nu ik erachter kwam dat er ook een Structuurjunkie lerarenplanner is, was ik meteen enthousiast. Dat zou weleens een wat voor mij kunnen zijn!

Structuurjunkie lerarenplanner

De Structuurjunkie lerarenplanner als mijn nieuwe agenda

Ik sta komend jaar inmiddels alweer 20 jaar voor de klas, en heb dus al behoorlijk wat agenda’s versleten. Elk jaar vind ik het weer leuk om een agenda uit te zoeken. Ik heb de laatste jaren vrijwel altijd de ‘Leerkrachtorganizer’ gebruikt. Daar was ik op zich altijd wel redelijk tevreden over, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik deze toch vrij prijzig vond voor wat ik er eigenlijk mee deed. Daarom had ik mezelf afgelopen schooljaar voorgenomen om gewoon een agenda bij de Action of Hema te kopen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo’n rotagenda heb gehad als dit jaar, haha. Ik vind het belangrijk om veel ruimte te hebben om dingen te noteren, en daarom was ik voor een agenda gegaan met een bladzijde per dag. Achteraf gezien had ik veel beter voor een agenda kunnen gaan waar de week op 2 pagina’s is gedrukt. Dit jaar had ik echt geen overzicht. En toen viel mijn oog op de Structuurjunkie lerarenplanner. En ik had het idee dat dit precies zou zijn wat ik zocht!

weekoverzicht agenda

Wat is er zo bijzonder aan de Structuurjunkie lerarenplanner?

Misschien vraag je je dan af wat er zo bijzonder is aan deze Structuurjunkie lerarenplanner. Ten eerste is het een agenda die speciaal ingericht is op leerkrachten. Zo zijn er een aantal dingen in te vinden die als leerkracht heel handig zijn. Maar eigenlijk is het meer dan een agenda, het is namelijk een planner. Er is echt heel veel ruimte om al je taken in op te schrijven en andere notities. En dat is als leerkracht natuurlijk ideaal! Ik heb nu vaak overal briefjes liggen, to do lijstjes en memo’s. Die kan ik dan later nergens meer terug vinden. Daarom is het superhandig dat je in de Structuurjunkie lerarenplanner alles op één plek kunt noteren.

Een prachtige planner

Toen ik van tevoren aan het oriënteren was op deze Structuurjunkie lerarenplanner, wilde ik graag een inkijkje in de planner. Op de website van uitgever Blossombooks is dit wel te vinden, maar ik merkte dat ik het toch lastig vond om zo een goed beeld te vormen. Maar toen ik de planner deze week voor het eerst echt in mijn handen had, was ik meteen enthousiast! Wat een prachtige planner! De omslag is van linnen en het heeft een lekker groot A4-formaat. Dat zorgt ervoor dat je voldoende ruimte hebt om notities te maken. Doordat de omslag van linnen is, is de agenda ook niet zo zwaar. Fijn voor in je tas! En de indeling is echt perfect. Elke dag heeft een langwerpige kolom, waar je per uur je afspraken of ’to do items’ kunt noteren. Onderin is er ruimte om dingen te noteren die je moet doen en rechts is er nog ruimte voor notities. Ik heb zelf ook een filmpje gemaakt, waarbij ik een inkijkje geef in de Structuurjunkie Lerarenplanner 2024/2025. Ben je ook nieuwsgierig, klik dan zeker even op het filmpje!

agenda weekplanner planning structuur to do overzicht maand week kalender

Wat is er te vinden in deze planner?

Natuurlijk heb je de dagen om alles te noteren, maar in deze planner is nog veel meer te vinden. Wat staat hier dan in?

  • Een korte uitleg
  • Een jaarkalender van 2024, 2025, 2026 en 2027
  • Een verjaardagskalender voor het hele schooljaar (of om andere belangrijke momenten in te noteren)
  • 5 lesroosters
  • Een overzicht met de vakanties schooljaar 2024-2025
  • Een pagina om vooruit te blikken op het schooljaar
  • 4 pagina’s pixeldagboeken
  • Weekplanningen van augustus 2024 t/m augustus 2025
  • Een verjaardagskalender van schooljaar 2025/2026 (om vast belangrijke momenten te noteren)
  • Een pagina om terug te blikken op het schooljaar
  • Een pagina voor declaraties
  • 6 projectpagina’s om te brainstormen
  • 7 pagina’s lijntjespapier voor notities
  • Een envelop achterin de planner
  • Een klein notitieboekje
achterkant agenda met envelop en notitieboekje groen

Een planner van Cynthia Schultz

Als je houdt van structuur en georganiseerd zijn, dan ben je vast al weleens op Social Media op het account van Cynthia Schultz uitgekomen. Zij heeft een account onder de naam Structuurjunkie, en je kunt op deze site haar planners kopen. Maar je kunt ook allerlei online cursussen volgen, waarbij je meer structuur in je leven kunt aanbrengen, door beter je tijd te managen, dagplanningen te maken of door vaker nee te zeggen. Inmiddels zijn er al meer dan 150.000 producten in de Structuurjunkie-lijn verkocht, dus veel mensen zijn al fan!

inleiding planner structuurjunkie lerarenplanner 2024/2025 cynthia schultz

Met gratis mini-cursus

Wat ik wel leuk vond, is dat je bij aanschaf van deze planner je ook een mini-cursus ontvangt hoe je deze Structuurjunkie Lerarenplanner het beste gebruikt. Er zit een wikkel om de voorkant, met een persoonlijke code. Je moet dan een account aanmaken en komt op de speciale omgeving met allerlei cursussen van Structuurjunkie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de filmpjes wel leuk vond, maar de waarde die dit zou moeten vertegenwoordigen (€49,95) zou ik er anders niet aan uitgegeven hebben. Wel geeft Cynthia Schultz nog wat handige tips én kwam ik erachter waar je nu precies dat pixeldagboek voor kunt gebruiken. Daar had ik zelf nog nooit van gehoord, maar is op zich wel een grappig idee.

ingevulde agenda met studiedagen en verjaardagen

Het invullen van mijn Structuurjunkie lerarenplanner 2024/2025

In mijn klas gebruik ik altijd het mantra ‘Binnen is beginnen’. Dat heb ik maar even niet gedaan bij deze Structuurjunkie Lerarenplanner, omdat ik bang was dat ik anders misschien het niet op de juiste manier in zou vullen. Daarom heb ik eerst even de filmpjes van de online cursus gekeken, en ik ben daarna lekker aan de slag gegaan. Natuurlijk maakte ik meteen een fout, door een verjaardag in de verkeerde week te noteren (ik had de tip wel gezien om een uitwisbare pen te gebruiken, maar was natuurlijk lekker eigenwijs haha).

Maar ik werk zelf ook altijd graag met stickers in mijn agenda. Dat vind ik er gezellig uitzien en net wat persoonlijker (en ik zie in één oogopslag dat de herfstvakantie zit bij de stickers van de herfstblaadjes). Dus even een sticker over het foutje, en niemand die er meer iets van merkt….
Het invullen van de planner is echt heerlijk om even te doen, even een zen-momentje en vast een vooruitblik op het komende jaar. Ik ga mezelf voornemen om komend jaar ook echt goed mijn planner in te vullen zoals de bedoeling is, zodat ik meer overzicht krijg in de taken die ik heb en minder verval in ‘hap-snap’ werken. Dus wellicht tijdens het komende schooljaar nog een update hoe het werken bevalt!

Mijn tips en tops

Op school worden er vaak tips en tops aan elkaar gegeven. Ik denk dat ik in deze blog al heel veel tops heb gegeven: dingen die goed zijn in deze agenda. Er is lekker veel ruimte per dag om dingen op te schrijven, de weken zijn ontzettend overzichtelijk en het grote formaat werkt ideaal. Ook zitten er 2 lintjes in, zodat je op 2 pagina’s snel kunt openklappen (ik doe dat bijvoorbeeld bij de week waarin we op dat moment zitten, maar ook op de pagina waar ik belangrijke websites en gegevens heb genoteerd).

agenda met herfstblaadjes stickers stationary

Dingen die wat mij betreft wat beter zouden kunnen

Is de Structuurjunkie Lerarenplanner dan helemaal perfect? Nee, natuurlijk zijn er dingen die ik graag nog nét wat anders had gezien. Maar omdat dit natuurlijk een planner is die niet alleen voor de basisschool is, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld op een middelbare school werken, moet er soms een middenweg gekozen worden. Er staan nu 5 pagina’s met lesroosters in. Die gebruik ik zelf zo niet, dus ik gebruik deze bladzijdes nu om gewoon andere dingen te noteren.

Ik vind de eerste pagina waar je persoonlijke gegevens kunt opschrijven erg beperkt. Ik heb hier nu dus nog wat dingen onder geschreven. Onze school heeft bijvoorbeeld 2 locaties en 2 telefoonnummers, dus hier heb ik zelf nu nog wat onder gezet. En ook mijn werkgeversnummer en de BRIN-code van school die ik regelmatig ergens op moet schrijven.

Als kleuterjuf vind ik de projectpagina’s ideaal, deze kun je fijn gebruiken bij het voorbereiden van je thema’s en tussendoor als je ergens aan denkt, deze hier noteren. Dit zijn er nét twee te weinig voor de hoeveelheid thema’s die wij hebben, dus hier zou ik graag nog wat extra pagina’s van zien. En extra notitiepagina’s zijn ook nog altijd handig haha. Maar al met al ben ik mega blij met mijn Structuurjunkie Lerarenplanner. Hij is nu al voor zo ver mogelijk ingevuld (nog even wachten op het rooster met alle vergaderingen) en dan kan ik hem over een paar weken echt in gebruik gaan nemen!

Lees ook deze blog van Ellen over producten van Structuurjunkie

agenda structuurjunkie lerarenplanner plannen

Specificaties ‘Structuurjunkie Lerarenplanner 2024/2025’

Auteur: Cynthia Schultz | Uitgeverij: Blossom Books | 9789463495141 | meer informatie bij je lokale boekhandel, via uitgeverij Blossom Books of via bol.com

Lees ook deze blogs

footer 8
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.