Skip to Content

Tiptoi starterset mijn wereld – Winnaar speelgoed van het jaar 2024 categorie STEAM

Als gastouder heb ik jarenlang met veel plezier gebruikgemaakt van de tiptoi-producten van Ravensburger. Deze interactieve leermiddelen wisten altijd een lach op de gezichten van de kinderen te toveren, en het mooiste was dat ze spelenderwijs ontzettend veel leerden. Nu, jaren later, heeft Ravensburger opnieuw een grote stap gezet met de ontwikkeling van hun nieuwe lijn. De tiptoi starterset mijn wereld is namelijk uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar 2024 in de categorie STEAM. Wat een prestatie!

Tiptoi starterset mijn wereld

Deze starterset is niet zomaar een leuk stuk speelgoed; het is een combinatie van leren, ontdekken en spelen, helemaal in lijn met de moderne onderwijsmethoden die gericht zijn op Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics (STEAM). In deze blog vertel ik je alles over deze vernieuwde tiptoi-lijn en waarom dit speelgoed absoluut onmisbaar is voor kinderen én gastouders.

De tiptoi starterset mijn wereld van Ravensburger is een interactief leersysteem waarbij kinderen een tiptoi-stift gebruiken om op afbeeldingen, teksten en objecten in speciale boeken en spellen te tikken. Zodra ze op een afbeelding tikken, horen ze geluiden, verhalen, vragen of muziek. Dit maakt leren ontzettend leuk en toegankelijk, vooral omdat kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Hun woordenschat wordt enorm vergroot en ze vermaken zich lang met techniek dat geen schermpje bevat!

Met de nieuwe tiptoi starterset mijn wereld kunnen kinderen op een speelse manier de wereld om hen heen ontdekken. De set is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar, wat betekent dat zelfs de allerkleinsten er al plezier aan kunnen beleven.

Waarom is de tiptoi starterset mijn wereld zo bijzonder?

Er zijn veel redenen waarom deze set de Speelgoed van het Jaar 2024-prijs heeft gewonnen in de categorie STEAM, maar hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen die het zo uniek maken:

1. Interactief en zelfstandig leren

Kinderen kunnen helemaal zelfstandig aan de slag met de tiptoi-stift. Door simpelweg op afbeeldingen of teksten te tikken, komen de plaatjes tot leven met geluiden, liedjes of spannende verhalen. Dit stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en maakt leren een spannend avontuur. Omdat ze zelfstandig kunnen spelen, krijgen kinderen ook het gevoel van onafhankelijkheid, wat hun zelfvertrouwen vergroot.

2. Geschikt voor de allerkleinsten

Wat de tiptoi starterset mijn wereld extra speciaal maakt, is dat het geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit betekent dat zelfs peuters kunnen genieten van de interactieve mogelijkheden van deze set. Het is niet altijd gemakkelijk om educatief speelgoed te vinden dat geschikt is voor zo’n jonge leeftijd, maar tiptoi speelt perfect in op de ontwikkelingsfase van peuters en kleuters. De eenvoudige bediening en de kleurrijke afbeeldingen zorgen ervoor dat jonge kinderen direct geboeid zijn. De pagina’s van het boek zijn van stevig karton gemaakt. En de verhalen passen bij de belevingswereld van peuters en kleuters.

3. Tiptoi starterset mijn wereld – Perfect voor taalontwikkeling

Voor kinderen die net beginnen met taal, is de tiptoi Starterset een fantastische manier om hun woordenschat en taalbegrip te vergroten. Door op objecten te tikken, horen ze hoe deze worden uitgesproken, wat helpt bij het leren van nieuwe woorden en zinnen. Dit maakt de set ook ideaal voor kleuters die Nederlands willen leren, bijvoorbeeld in gezinnen waar Nederlands niet de eerste taal is. Ik heb twee van mijn kleuters er al mee aan het werk gezet en ze pakken het super snel op omdat de illustraties ook zo duidelijk zijn.

De starterset is niet alleen goed voor de woordenschat, maar ook het begrijpend luisteren, wat een belangrijke vaardigheid is voor later in de schoolloopbaan.

tiptoi

4. Ideaal voor gebruik in de opvang, in de klas of thuis

Wat tiptoi starterset mijn wereld echt veelzijdig maakt, is de mogelijkheid om er een koptelefoon op aan te sluiten. Dit is ideaal voor gebruik in de klas of in een opvangsituatie, omdat kinderen zich dan individueel kunnen concentreren op hun eigen ontdekkingstocht, zonder afleiding van anderen. Zo kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd met tiptoi bezig zijn zonder elkaar te storen. Als leerkracht zie ik hier enorm veel mogelijkheden in, vooral omdat het ook geschikt is voor rustige momenten en alleen werken.

5. STEAM – Spelenderwijs leren

Dat deze set de STEAM-prijs van speelgoed van het jaar 2024 heeft gewonnen, is geen verrassing. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics, en richt zich op het combineren van creativiteit met technische en wetenschappelijke vaardigheden. De tiptoi starterset mijn wereld sluit perfect aan bij dit concept door kinderen te laten experimenteren en ontdekken in verschillende vakgebieden, terwijl ze tegelijkertijd hun fantasie en nieuwsgierigheid stimuleren.

Waarom ik als leerkracht fan ben van tiptoi

Als voormalig gastouder had ik altijd veel tiptoi-producten in huis. Wat mij vooral aantrok in deze producten was het vermogen om kinderen van verschillende leeftijden te betrekken bij educatief spel. Of het nu ging om een nieuwsgierige peuter van 2 jaar of een kleuter die net begint met lezen, de Tiptoi-producten waren altijd een succes.

Nu, met deze nieuwe lijn en de tiptoi starterset mijn wereld, ben ik nog enthousiaster. Het is geweldig om te zien hoe Ravensburger erin is geslaagd om educatief speelgoed opnieuw naar een hoger niveau te tillen zodat het voor nog jongere kinderen geschikt is en aansluit bij hun belevingswereld. De mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten, maakt het perfect voor gebruik in situaties waar meerdere kinderen tegelijk bezig zijn. Dit maakt het speelgoed ook ideaal voor gastouders, basisscholen en kinderdagverblijven.

Tiptoi starterset mijn wereld als cadeautip

Met de feestdagen voor de deur is de tiptoi Starterset een fantastisch cadeau voor jonge kinderen. Het biedt eindeloos veel mogelijkheden voor ontdekking en spel, en ouders zullen dolblij zijn met de educatieve waarde. Bovendien is het speelgoed van hoge kwaliteit en duurzaam, wat betekent dat het jarenlang mee kan gaan.

Of je nu op zoek bent naar een leuk cadeau voor een peuter, of een manier zoekt om een kleuter op een speelse manier kennis te laten maken met de wereld, tiptoi starterset mijn wereld is een schot in de roos!

Winnaar speelgoed van het jaar 2024 categorie STEAM

De tiptoi starterset mijn wereld is een product dat terecht heeft gewonnen met Speelgoed van het Jaar 2024 in de categorie STEAM. Het is interactief, leerzaam, en geschikt voor zelfs de jongste kinderen. Of het nu gaat om taalontwikkeling, of het simpelweg stimuleren van fantasierijk spel, deze set heeft het allemaal. Voor gastouders, pedagogisch medewerkers, ouders, en leerkrachten is het een waardevolle toevoeging aan elke speel- en leeromgeving. Ravensburger heeft met deze nieuwe lijn een gouden formule in handen die kinderen blijft inspireren om te leren en te ontdekken – en dat allemaal met een glimlach!

Je vindt de set onder andere bij bol* waar je ook nog de oude sets kunt vinden, en de vernieuwde sets zoals het liedjesboek voor onderweg. Persoonlijk ben ik ook erg nieuwsgierig naar de set met seizoenen*!

Consumenten kunnen tot en met 10 november hun stem uitbrengen op hun favoriete speelgoed in alle categorieën en daarmee kans maken op geweldige speelgoedprijzen! Het speelgoed of spel met de meeste stemmen binnen elke categorie gaat ervandoor met de felbegeerde gouden publieksprijs. De grote onthulling van de winnaars vindt plaats op 14 november tijdens het spectaculaire Speelgoed Gala. Breng je stem uit op de vakjury winnaars en maak kans op schitterend Goed Speelgoed via www.speelgoedvanhetjaar.nl!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.