Skip to Content

Sky Team – Een coöperatief 2 speler spel vol uitdaging!

Sky Team is een van de winnaars van speelgoed van het jaar 2024, in de categorie familiespellen vanaf 12 jaar. Inmiddels heb ik Sky Team vrij veel gespeeld en ik snap precies waarom dit spel gewonnen heeft. Dit 2 speler spel is gemaakt door 999 games, die meer winnaars onder hun spellen had. Ik vertel je graag meer over dit spel en zijn uitdagingen, wij zijn fan.

Sky Team bordspel

Sky Team

Coördineer jullie acties en bereid je voor op de landing!

In dit coöperatieve spel; spelen jullie een piloten team dat hun passagiersvliegtuig moet landen op vliegvelden over de hele wereld. Dat is niet eenvoudig. Jullie moeten er zeker van zijn dat je aanvliegroute vrij is van luchtverkeer, snelheid aanpassen om de luchthaven niet te passeren, het vliegtuig in balans brengen om parallel aan de grond te landen, jullie kleppen bedienen om opwaartse kracht te verhogen en steiler te kunnen landen, jullie landingsgestel bedienen om een veilige landing te garanderen en tot slot te remmen om na de landing het vliegtuig tot stilstand te kunnen brengen. Samenwerking en stalen zenuwen vereist.

Waarom kies je voor Sky Team van 999 Games?

999 Games weet wat leuke spellen zijn, geen saaie beurten tot je eindelijk uit de put komt, eeuwig durende strijd om continenten of eindeloos dobbelen om de laatste straat te kunnen kopen. Dit bedrijf heeft de beste spellen met voor elk wat wils. Van snelle kaartspellen zoals Beverbende, uitdagende dobbelspellen zoals Keer op Keer of Clever tot moderne klassiekers zoals Catan, 30 Seconds, Wingspan en Carcassonne. Bovendien kun je altijd bij ze terecht voor spelregelvragen of als je na aankoop een onderdeel mist. Je krijgt gegarandeerd een antwoord vol speelplezier.

  • Voor 2 spelers
  • Leeftijd 12+
  • Speelduur 20 minuten

Sky Team speelervaring

Ik zei het al eerder en blijf erbij, 2 speler spellen kunnen lastig te vinden zijn. Thuis spelen wij graag met zijn tweeën iets, maar veel spellen raken saai, zijn uit balans met twee spelers, of we zijn gewoon niet aan elkaar gewaagd. Als spelletjes dan een uniek element hebben ben ik al helemaal blij. Sky Team is zo’n spel. We mochten dit een tijdje geleden spelen op een open dag bij 999 games en sindsdien stond het op ons verlanglijstje. Het is namelijk een goed 2 speler spel, waarbij je samen tegen het spel speelt. En, tijdens de rondes mag je niet overleggen, dat is soms érg lastig.

Wat maakt dat wij dit zo leuk vinden?

Je bent dus samen het team dat zorgt voor een goede vlucht en landing. Alles hieromheen heeft de sfeer van een vliegtuig en de onderdelen daarvan. Dit is heel goed gedaan en het spel voelt realistisch, zonder dat dit op een saaie, té technische manier is. Samenwerking en communicatie zijn enorm belangrijk om het spel goed te laten verlopen, maar hoe goed je ook overlegd hebt, tijdens de ronde kan alles anders lopen dan gepland. de potjes duren 20-40 minuten ongeveer en zijn gemakkelijk tussendoor te spelen of een aantal potjes op een avond te doen. Dit laatste deden wij veel, want als het goed ging wil je het volgende scenario proberen. Je kunt natuurlijk spelen wat je wil, maar het kan leuk zijn om de scenario’s op volgorde te spelen. Dit staat aangegeven in het vluchtlogboek, zo gaan ze van makkelijkste naar moeilijk.

Wij hebben al best wat avonden gespeeld, maar zijn nog lang niet door de scenario’s heen. Ik vind het altijd een pluspunt als een spel lang leuk blijft, en eigenlijk misschien wel een vereiste. Scenario’s opnieuw spelen kan ook leuk zijn (en nodig, als je ze steeds niet haalt zoals wij op een bepaald punt). Ook kun je natuurlijk met iemand anders spelen, een ander duo dus, wat de dynamiek weer heel anders maakt. Ook spelen de piloot en co-piloot verschillend, dus kun je dit nog wisselen. Al met al, ben ik heel blij dat we Sky Team hebben gekocht en zal deze nog veel op tafel komen en worden meegenomen.

Aanvliegspoor en hoogtespoor van dichtbij
Aanvliegspoor en hoogtespoor van dichtbij

Samenwerking in de lucht

Dat niet communiceren tijdens de rondes kan dus best lastig zijn. Gedurende het spelen speel je een fiche vrij waarmee je opnieuw mag rollen, dat hebben we soms echt nodig gehad, maar daar heb je er maar 1 of 2 per spel van. Een deel is natuurlijk geluk maar het verbaasde mij hoe weinig dit eigenlijk is. Je hebt namelijk alle nummers wel eens nodig. En afhankelijk van je timing bij bepaalde acties kun je lagere of hogere nummers beter inzetten. En natuurlijk, afhankelijk van je medespeler.

Vooruit plannen, goed afwegen en goed samen afstemmen helpen een heleboel. Wij waren vrij goed op elkaar afgestemd, maar toch zijn sommige scenario’s enorm moeilijk. Ik haal veel plezier uit dit spel en als je van dit soort spellen houd zou ik het zeker aanraden. Zelfs als je niet zo gek bent op spelletjes, is Sky Team een poging waard omdat het een coöperatief spel is. Er zijn best veel acties die moeten, sommige elke beurt maar veel naar eigen invulling. Toch moet je ze niet vergeten, anders crasht of botst je vliegtuig. Het is een constante race tegen de klok, het spel en jullie zelf.

Acties om uit te voeren

  • As rechthouden – elke beurt een vereiste actie
  • Motoren, snelheid bepalen – elke beurt vereiste actie
  • Radiotoren, vliegtuigjes weghalen van aanvliegspoor
  • Landingsgestel (blauw) en kleppen (geel)
  • Koffie, concentratie – kun je een latere dobbelsteen mee aanpassen
  • Remmen – alleen blauw, de piloot
    Er zijn andere, extra acties mogelijk bij specifieke scenario’s zoals tanken, stagair, ijsremmen en veel meer leuks.

Je koopt Sky Team in de betere speelgoedwinkel of via deze link bij bol

Een constante race tegen de klok, het spel en jullie zelf.

Onder de as, motoren, landingsgestel, remmen Sky team 999 games winnaar speelgoed van het jaar 2024
Onder de as, motoren, landingsgestel, remmen

Speelgoed van het jaar

Sky Team won dus speelgoed van het jaar 2024 , in de categorie familiespellen vanaf 12 jaar. De andere twee winnaars in deze categorie zijn Harmonies en Royale. In 2024 zijn er 50 winnaars in 17 categorieën. Wil je meer weten over speelgoed van het jaar of meestemmen volgende keer, bekijk dan de website van speelgoed van het jaar.

Voor speelgoed van het jaar is 2024 een speciaal jaar, ze bestaan namelijk al 50 jaar. Al die jaren is er jaarlijks een verkiezing die het mogelijk maakt voor consumenten om goed speelgoed te kiezen dat een veilige aankoop is. Dit word beoordeeld door een deskundige jury. Al het speelgoed moet voldoen aan deze eisen;

  • Origineel & geen namaak: Geen kopieën hier! Het wordt eerlijk aangeboden.
  • Kwalitatief & vol speelplezier: Dit speelgoed is de prijs dubbel en dwars waard.
  • Veilig & getest: Het speelgoed voldoet aan alle wettelijke regels.
  • Zo duurzaam mogelijk: Duurzaamheid staat centraal in de productie.
  • Inclusief: Goed Speelgoed is voor iedereen. Iedereen doet mee!

999 games

Als je van spellen houd ken je ze wel; 999 games. Een van de grootste namen als het gaat om familiespellen in Nederland. Toch hebben ze ook wat kennersspellen die erg goed zijn ontvangen. Ze winnen ook elk jaar wel meerdere prijzen van speelgoed van het jaar. Ook dit jaar viel 999 games weer goed in de prijzen. En terecht, want ze geven leuke, goede spellen uit. Wij bij MamaScrapelle spelen dan ook veel van hun spellen. Wil je meer van 999 games* lezen? Bekijk dan ook deze andere blogs die wij schreven;

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.