Skip to Content

Zelf Halloween decoratie knutselen – een blog met 3 ideeën

Hier in huis kijken onze dochters elk jaar enorm uit naar Halloween. In de wijk wordt er volop aan trick or treat gedaan, en de huizen worden elk jaar uitbundiger versierd. Natuurlijk kun je in steeds meer winkels leuke Halloween versiering kopen, maar het is ook heel leuk om zelf Halloween decoratie te knutselen, en daarmee je huis te versieren. In deze blog geef ik 3 leuke ideeën om zelf Halloween decoratie te knutselen. En ze zijn echt eenvoudig om te maken!

Aan de slag: zelf Halloween decoratie knutselen

Bij Halloween hoort ook een stukje voorpret. Het is natuurlijk super leuk om langs de huizen te gaan met een trick or treat en zo snoep op te halen. Maar mijn oudste dochter gaat voortaan niet meer mee langs de deuren, die wil juist thuis blijven, zodat ze de deur kan openen. En daar komt een hele act bij kijken: een kostuum, schmink en zelfs een verhaal. Het is dan ook superleuk om ook je huis helemaal in thema aan te kleden. Elk jaar maak ik zelf ook een rondje door de wijk, om te kijken wat voor een leuke versieringen er zijn gemaakt. Het lijkt elk jaar wel wat uitbundiger te maken. Ik vind het vaak ontzettend leuk om te zien hoe origineel dit is!

Zelf halloween decoratie knutselen

Glow in the dark jerrycans

Als je wil dat je huis een beetje opvalt in het donker, dan is deze knutsel een leuk idee voor je! En je hebt voor deze Halloween decoratie knutsel niet veel materialen nodig. Begin ruim op tijd met het verzamelen van 2 liter melkpakken, van die plastic jerrycans. Ook heb je van die glowsticks nodig, die je voor een feestje kunt gebruiken.
Teken op de jerrycans griezelige Halloween gezichten, zoals je ze ook op een pompoen kunt vinden. Zodra het donker wordt, knak je de glowsticks en doe je deze in de jerrycans. Zo heb je een spookachtige verlichting aan je voordeur!
Ook leuk om er hier meerdere van te maken: zo kun je de hele oprit vol zetten en weten kinderen direct waar ze moeten aanbellen!

Glowsticks | bol *

hoofden op sterk water zelf halloween decoratie knutselen

Zelf Halloween decoratie knutselen: hoofden op sterk water

Ik moest om deze decoratie ontzettend lachen. Ik zag deze vorig jaar met Halloween bij iemand in de tuin, en heb dit meteen goed onthouden. Want dit is echt een origineel idee als je zelf je Halloween decoratie gaat knutselen!
Hoe creepy is het om een hoofd op sterk water in je tuin te hebben staan? Je kunt dit met je gezichten van je eigen gezinsleden doen, maar ook met beroemdheden! Print de foto’s van de gezichten groot uit, op A4 formaat. Dat kan in kleur of zwart-wit. Deze hoofden knip je rondom uit, en vervolgens lamineer je deze. Verder heb je weckpotten nodig.
Vul de weckpot met water, doe het gelamineerde hoofd erin en maak de weckpot dicht. En voilà, daar is je hoofd op sterk water. Ontzettend tof om je als heks te verkleden, en deze potten in je tuin te hebben staan.

Rocco Bormioli Weckpot Fido 1 – 6 stuk(s) | bol *

Halloween knutsels

Mummie waxinelichtjes houders

Wil je nog een andere leuke manier om je tuinpad te verlichten en zelf je Halloween decoratie te gaan knutselen, dan is dit ook nog een leuk idee. Dit is ook heel goed te maken door kinderen zelf! Je hebt nodig: oude glazen of lege potjes babyvoeding of bijvoorbeeld lege potten van pasta. Verder heb je schilderstape nodig en wiebeloogjes.
Omwikkel het potje of glas met schilderstape. Dit niet hoeft niet persé heel dik, want dan zie je uiteindelijk het licht van het waxinelichtje niet meer doorschijnen. Als de tape erop geplakt zit, kun je het potje versieren met wiebeloogjes, en er een mondje op tekenen.

DULA Schilderstape – 1 rol – 19mm x 50m – Afplaktape – Masking tape | bol *

Wiebeloogjes | bol *

spook lollies halloween lolly traktatie

Extra tip: Halloween lollies

Nog een extra tip. Naast het zelf knutselen van Halloween decoratie, is dit nog een heel leuk en eenvoudig idee om je snoep een spookachtig tintje te geven, passend bij het thema. Je kunt je eigen Halloween lollies maken!
Pak je lollie in in een tissue, doe hier een elastiekje of touwtje omheen en teken er vervolgens met stift een gezichtje op. Succes verzekerd…. Fijne Halloween!

Shoppen doe je onder andere bij de So Low

Lees ook deze Halloween blogs

Wil je nog meer leuke blogs lezen over Halloween? Kijk dan zeker ook bij deze blogs:

footer 8
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.