Skip to Content

Must-Have keukenapparaten: Onmisbare hulpmiddelen voor een gezellige zomerse kookervaring

De zomer is altijd een magische tijd van het jaar. De zon schijnt, de dagen zijn lang, en er is niets fijner dan samen met je kinderen in de keuken te staan en de heerlijkste gerechten te maken. Dit jaar hebben we volop genoten van het kokkerellen, van verse smoothies tot zelfgemaakte pizza’s. Maar terwijl we aan het werk waren, kwam ik erachter dat ik een aantal Must-Have keukenapparaten miste die ons leven in de keuken een stuk gemakkelijker hadden kunnen maken. Dit bracht me ertoe om op zoek te gaan naar een nieuwe, betaalbare keuken bij KeukenConcurrent, waar ik meteen een overvloed aan prachtige keukenstijlen ontdekte.

beslag recept

Must-Have keukenapparaten

  1. Blender
    Onze favoriete zomerse smoothie met aardbeien, banaan en yoghurt was een groot succes. Maar toen we ook ijs wilden toevoegen om een milkshake te maken, bleek onze oude blender te zwak. Een krachtige blender is echt onmisbaar voor smoothies, soepen en sauzen en staat dus bovenaan in mijn lijst met Must-Have keukenapparaten.
  2. Keukenmachine
    Voor het maken van pizzadeeg is een keukenmachine ideaal. Hoewel we veel plezier hadden met kneden, besefte ik dat een goede keukenmachine ons tijd en moeite had bespaard, vooral als je met kinderen werkt die niet altijd het geduld hebben om te wachten. Ook ideaal als we appeltaarten gaan bakken in de herfstvakantie!
  3. Airfryer
    Onze zelfgemaakte frietjes en kipnuggets werden niet zo knapperig als ik hoopte in de oven. De airfryer staat nu bovenaan mijn wensenlijstje. Hij is perfect voor gezondere alternatieven voor gefrituurd voedsel en gaat snel, wat een bonus is als de kinderen hongerig rond de tafel staan.
  4. Slowcooker
    In de zomer wil je niet altijd de oven aanzetten, maar toch iets warms op tafel zetten. Een slowcooker is ideaal voor stoofpotten of pulled chicken. Je gooit alles erin, en terwijl jij en de kinderen buiten spelen, doet de slowcooker al het werk. Ideaal ook voor de kerstvakantie om lekkere stoofgerechten te maken! Deze Must-Have keukenapparaat vind mijn man zelfs leuk om te gebruiken.

Nog een paar handige keukenapparaten

  1. Staafmixer
    Voor sauzen, soepen en zelfs babyvoeding is een staafmixer een must-have. We maakten een tomatensoep en realiseerden ons dat een staafmixer het pureren heel fijn was.
  2. Broodrooster
    Simpel, maar effectief. Een broodrooster is onmisbaar voor snelle ontbijtjes of als je met de kinderen zelfgemaakte croutons voor een zomerse salade wilt maken.
  3. Waterkoker
    Terwijl ik vroeger dacht dat een theepot op het fornuis genoeg was, besefte ik al snel dat een waterkoker veel sneller en veiliger is, vooral als de kinderen helpen. Van thee zetten tot kokend water voor pasta, een waterkoker is essentieel. Alhoewel ik in een goedkope keuken van KeukenConcurrent best budget wil vrij maken voor een Quooker.
  4. Keukenweegschaal
    Precies afmeten is belangrijk bij het bakken, vooral als je met kinderen werkt. Een digitale keukenweegschaal maakt het meten van ingrediënten eenvoudig en nauwkeurig. Echt een Must-Have keukenapparaat als je van bakken houdt.
  5. Magnetron
    Hoewel ik meestal vers kook, is de magnetron een redder in nood voor het snel opwarmen van restjes of het smelten van boter en chocolade voor bakprojecten met de kinderen.
  6. Handmixer
    De handmixer is onmisbaar voor het maken van cakes, koekjes en ander gebak. De kinderen vonden het geweldig om het beslag te mixen en daarna natuurlijk de deeghaken schoon te likken.
Keukenconcurrent greeploze keuken Must-Have keukenapparatuur
Foto van Keukenconcurrent

Veel verschillende keukenstijlen

Nadat ik had besloten dat het tijd was voor een update van mijn Must-Have keukenapparaten, begon ik ook te denken aan een nieuwe keuken. Bij KeukenConcurrent vond ik veel verschillende keukenstijlen die niet alleen functioneel, maar ook prachtig zijn.

  • Moderne keuken: Strakke lijnen, greeploze kastjes en high-tech apparatuur, perfect voor alle Must-Have keukenapparaten. Deze stijl sprak me aan vanwege de minimalistische uitstraling en de mogelijkheid om mijn keukenapparaten stijlvol op te bergen.
  • Landelijke keuken: Een warme, uitnodigende stijl met houten elementen en een gezellig gevoel. Dit past perfect bij onze familiemomenten in de keuken, waarbij we samen bakken en koken.
  • Industriële keuken: Robuuste materialen zoals beton en metaal, gecombineerd met donkere kleuren. Deze stijl voelt stevig en stoer aan, ideaal voor een keuken waar veel in wordt gewerkt.
  • Greeploze keukens: Alles strak weggewerkt en geen handgrepen die uitsteken en waar peuters hun hoofd tegen aanstoten of grijpgraag aan trekken. Dit geeft een rustige en geordende uitstraling.
Braun minipimer 3 smoothie

Recepten die we hebben gemaakt met de Must-Have keukenapparaten

Hier zijn een paar van de recepten die we deze zomer hebben gemaakt met behulp van enkele van onze Must-Have keukenapparaten:

  • Smoothies met aardbeien, banaan, yoghurt en honing, gemaakt met onze nieuwe blender. Het werd een dagelijks ritueel!
  • Zelfgemaakte pizza met vers deeg, mozzarella en tomatensaus. De keukenmachine heeft hier wonderen gedaan om het deeg snel en soepel te kneden.
  • Tomatensoep: Een heerlijke, romige tomatensoep, makkelijk gepureerd met een staafmixer. De kinderen waren dol op het dippen van brood in hun soep.

De zoektocht naar nieuwe Must-Have keukenapparaten en een nieuwe keuken heeft onze kookervaring verrijkt en gezorgd voor nog meer plezier in de keuken. Met de juiste tools en een keuken die past bij je stijl en behoeften, wordt koken een feestje voor het hele gezin.

Welke keukenapparatuur vind jij onmisbaar?

Lees ook deze blogs

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.