Skip to Content

Le Tableau Volé, een schilderij met meer waarde dan gedacht

Stiekem dromen we er allemaal wel eens van denk ik. Dat die ene klok bij je oma aan de muur of een  schilderij wat je kocht op een rommelmarkt, ineens heel veel geld waard blijkt. Helaas is het in de praktijk negen van de tien keer, of misschien nog wel meer, niet het geval. Maar hoop doet leven en daarom is de teleurstelling op iemands gezicht, wanneer iets wordt afgedaan als kitsch, ook altijd erg vermakelijk. Wellicht is het programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ daarom na al die jaren nog steeds zo populair. Maar wat als je ineens iets bezit wat anderen kostte wat het kost willen hebben, niet om de emotionele waarde maar puur voor het geld? Daarover gaat de film ‘Le Tableau Volé’, die 15 augustus in de Nederlandse bioscopen in première ging.

Filmposter Le Tableau Volé
Filmposter Le Tablaeu Volé

Dit is het verhaal van de film Le Tableau Volé

‘Le Tableau Volé’ vertelt het verhaal van André Masson die specialist is in moderne kunst en veilingmeester bij het beroemde veilinghuis Scottie’s. Wanneer hij hoort dat er in het plaatsje Mulhouse een schilderij is ontdekt van Egon Schiele is hij aanvankelijk sceptisch. Maar toch nieuwsgierig reist hij samen met zijn collega Bertina, die ook zijn ex-vrouw is, af om het werk te gaan bekijken. Beide zijn met stomheid geslagen wanneer ze constateren dat het schilderij, een meesterwerk dat sinds 1939 vermist is en door de nazi’s in beslag werd genomen, authentiek blijkt te zijn. Het is echter nu in handen van een nietsvermoedende jongeman en zijn moeder. André ziet de ontdekking van het schilderij als het hoogtepunt van zijn carrière, maar tegelijkertijd brengt het beroemde werk ook risico’s met zich mee. Er zijn namelijk meerdere kapers op de kust. Gelukkig wordt hij bijgestaan door Bertina en zijn wispelturige stagiaire Aurore.

Le Tableau Volé, een nietsvermoedende zoon en moeder blijken een vermist, en door de nazi's in beslag genomen meesterwerk in bezit te hebben

Op humoristische wijze benadrukt regisseur Pascal Bonitzer in ‘Le Tableau Volé’ dat het in de kunstwereld vooral draait om geld. De Franse filmmaker is bij ons in Nederland niet zo heel bekend maar heeft wel al aan talloze films meegewerkt. ‘Le Tableau Volé’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het doen en laten van de mens onder een vergrootglas

Niet alleen in de kunstwereld draait het om macht, geld, manipulatie en/of leugens. Vrijwel overal, maar vooral in het zakenleven draait het er simpelweg om wie het beste verhaal heeft en het meeste geld. Dat is een van de dingen die in de film ruimschoots neergezet worden. Eigenlijk legt Pascal Bonitzer, in de film ‘Le Tableau Volé’ het doen en laten van de hele mensheid onder een vergrootglas.
Hoe de kunsthandelaren zich willen verrijken met zo een unieke vondst, en over lijken gaan. Maar ook de angst van de zoon en de moeder over de vreselijke historie van het schilderij. Dit allemaal gedaan met een sceptisch en humoristische ondertoon. Tevens houdt de film je een spiegel voor: wat zou jij doen in dit geval?

Le Tableau Volé, een nietsvermoedende zoon en moeder blijken een vermist, en door de nazi's in beslag genomen meesterwerk in bezit te hebben

Een goede mix van drama en komedie

‘Le Tableau Volé’ is een goede mix van drama en komedie. Het verhaal wordt vertolkt door een goede cast en is een aanrader om te gaan zien. Daarom hebben we in samenwerking met de filmmaatschappij een leuke winactie. We mogen namelijk drie keer twee vrijkaarten verloten. Wat je hiervoor moet doen lees je hieronder.

Alex Lutz Parijs eiffeltoren

Specificatie over Le Tableau Volé

  • Releasedatum : vanaf 15 augustus 2024 in de Nederlandse bioscopen
  • Speelduur: 91 minuten
  • Taal: Frans, Nederlands ondertiteld
  • Classificatie: 6
  • Genre: Drama, Komedie
  • Regie: Pascal Bonitzer
  • Acteurs: Alex Lutz, Léa Drucker, Nora Hamzawi, Louise Chevillotte
  • Distributeur: Cherry Pickers

Kijk hier alvast naar de trailer van de film

Trailer van de film Le Tableau Volé

Winactie Le Tableau Volé

Winactie Le Tableau Volé, een nietsvermoedende zoon en moeder blijken een vermist, en door de nazi's in beslag genomen meesterwerk in bezit te hebben

OPTIE 1

  • Reageer onder de social media post van de winactie met wie jij graag ‘Le Tableau Volé’ wil zien.
  • Delen is lief en vergeet ons dan niet te taggen. Anderen taggen en ons volgen is ook lief.

Optie 2

  • Reageer onder deze recensie met wie jij graag ‘Le Tableau Volé’ wil zien.

EXTRA

  • Volg MamaScrapelle op social media indien mogelijk. We zitten op InstagramFacebookTikTokYouTube en/ of Pinterest. Like daar ook de winactie van ‘Le Tableau Volé’ voor een extra winkans
  • Delen van de winactie levert een extra winkans op. Tag MamaScrapelle als je dat doet.
  • Beide opties mag uiteraard ook.

De winnaars van de vrijkaarten voor de film ‘Le Tableau Volé’ krijgen een bericht via de mail of pb.

Klik hier voor meer filmnieuws

Films voor volwassenen in de bioscoop – een overzicht 2024

footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Suleika

Saturday 24th of August 2024

Leuk, samen met mijn dochter!

Tamara

Sunday 18th of August 2024

Gezellige film om met mijn zus te gaan zien!

Marianne

Sunday 18th of August 2024

Hartstikke leuk met mn schoonzusje.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.